Skip to content

ZİRKONYUM DİŞ

zİRKONYUM DİŞ NEDİR ?

Zirkonyum kaplama son zamanlarda en önemli ve en çok tavsiye edilen kuron tiplerinden biridir. Estetik yapay diş isteyen bireyler zirkonyum diş tercih etmektedir. Hastalar genellikle zirkonyum kaplamaların üretiminde kullanılan kompozisyonu veya malzemeleri merak etmektedirler.

Günümüzde diş kronlar zirkonyum oksit veya zirkonyumdan oluşur. Kaplama, X-ışınlarında radyoopak özellikler gösteren beyaz bir metaldir. Ayrıca diş rengi diğer tedavi seçeneklerine göre daha beyazdır. Geleneksel metal bazlı seramik kronların aksine çekici olmayan gri bir çizgi görülmez.

Diş kaplamaların doğal bir görünüme sahip olduğu bilinmektedir. Kaplamaları doğal dişlerden ayırt etmek genellikle zordur. Metal bazlı kuronlar kullanıldığında diş eti çizgisi koyulaşmaya meyilli olduğundan dişlere daha doğal bir görünüm kazandırmak için dişlere zirkonyum kaplamaların takılması önerilir.

Zirkonyum diş ağızdaki dokular tarafından memnuniyetle kabul edilir. Zirkonyum kuronlar, zirkonyum kuron tedavisi tamamlandıktan sonra gerçekten iyi çalışır. Zirkonyum kuronlar normal kuronlara göre eşit ömre sahiptir.

Çoğu diş kronu, yıllarca düzenli kullanım sırasında hastalar tarafından aşındırılır. Yıllar içinde tüketilen çeşitli sıvılar ve gıdalar diş kronlarının aşınmasına neden olur. Diş kuronlar, diğer diş kaplama türleri gibi korozyona uğramazlar, bu da uzun ömürlerine büyük ölçüde katkıda bulunur.

lamine veneer-diş-kaplama-bursa
Zirkonyum çok kaliteli ve en sağlam maddedir. Bu özelliğinden sonra hastanın diş bakımına önem vermesi ile çok uzun yıllar kullanılabilen ve ortalama 10 yıl bir süre konforlu şekilde kullanım sunmaktadır.
 
bursa-lamine-diş-kaplama

Zirkonyum diş kaplama

Zirkonyum diş üretiminde en son diş teknolojileri başarıyla kullanılmaktadır. En iyi yanı, işlemde çok zaman kazandıran çok sayıda doğal dişin korunmasıdır. Diş hekimi ilgili dişlere zirkonyum kuronları takmak için minimum hazırlık yapması yeterlidir.

Bu kuronlar dijital diş hekimliğinde son teknoloji olan CAD-CAM (Computer Aided Design – Computer Aided Milling) teknolojisi ile üretilmektedir. Bu nedenle kaplamalar, zarar görmüş dişleri için kalıcı estetik çözümler elde etmek isteyen bireyler için büyük fayda sağlamaktadır. Kronlar, modern zamanların en iyi tedavi seçeneklerinden biridir.

Zirkonyum diş kaplama fiyatları

Estetik diş hekimliğinde kaplama destekli porselenler metal destekli porselenlere alternatif olarak geliştirilmiş yeni nesil diş kaplamalarıdır. Bursa Zirkonyum diş  dioksitten hazırlanan beyaz blokların kesilmesiyle elde edilen eski model metallerin dezavantajlarını ortadan kaldırır. Bu sayede hastaların estetik beklentilerini karşılarlar. Işık geçirgenliği açısından doğal diş yapısına çok benzerler. 

Diş kaplama fiyatları 2021 yılında döviz kurundaki artış nedeniyle bir artış yaşamıştır. Zirkonyum kaplama fiyatları 2021 yılı itibarı ile 1000 ile 2000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Zirkonyum diş fiyatı, diğer kaplama yöntemleri arasında en pahalı olanıdır.

Zirkonyum diş kaplama fiyatları
zirkonyum-diş

Zirkonyum Kaplama Ömrü Ne Kadardır?

Normalde Bursa zirkonyum diş kaplama ömrü 5-7 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Ancak kişide diş eti çekilmesi gibi herhangi bir doku değişikliği görülmezse, hasta ağız hijyenine gereken önemi veriyor ise ve zirkonyum kaplama herhangi bir hasar almamışsa kaplamanın ömrü de uzayacaktır. Diş kaplamanın ömrünü uzatmak için düzenli diş hekimi kontrolü de gerekmektedir.

Zirkonyum Diş Kaplama Zararı Var Mı?

Diş kaplamanın bilinen bir zararı olmamakla beraber kesilerek çıkarıldıklarından kişiye herhangi bir rahatsızlık hissi de vermez. Kaplama diş, ağız içinde herhangi bir doku kaybına neden olmaz.

Hangi Dişlerde Zirkonyum Kaplama Uygulanabilir?

  • Hastaların diş beyazlatma amacıyla kendi uyguladığı yöntemler veya diş beyazlatma amacıyla hekimlere gelen hastaların istediği sonucu alamadığı durumlarda,
  • Ayrık dişlerin birleştirilmesi veya kırık dişlerin tamirinde,
  • Yaralanma ve kaza sonucu ön dişleri kırılmış, kesilmiş olan bireylerde,
  • Eğri dişlerin tedavisi için ortodonti yaptırmak istemeyen hastalarda,
  • Dolguyla tedavi yapılamayacak ölçüde diş kaybı olan hastalarda,
  • Renginde bozulma olmuş eski dolgular varsa, bunlar çıkartılır ve kaplama yapılır.

Çözüm Ortaklarımız

iş ortaklarımız
iş ortaklarımız-02
iş ortaklarımız-03
iş ortaklarımız-03
iş ortaklarımız-04
iş ortaklarımız-05

Bize mesaj gönderebilirsiniz.

×