Skip to content

Bursa ağız VE DİŞ SAĞLIĞI

Ağız ve diş sağlığı

Diş plağını gidermek için dişlerinizi günde iki kez iyice fırçalayın. Dişlerin aralarını günlük olarak diş ipi ile temizleyin. Doğal dişleriniz olmasa veya takma dişleriniz olsa bile yılda en az bir kez diş hekimini ziyaret edin. Herhangi bir tütün ürünü kullanmayın.

yemekler-nasil-cignenmelidir-1024x674
Ağız sağlığınız düşündüğünüzden daha önemlidir. Ağzınızın, dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlığının genel sağlığınızı nasıl etkileyebileceğini öğrenin.
 
bursa-lamine-diş-kaplama

Ağız sağlığı ile genel sağlık arasındaki birliktelik.

Vücudumuzun diğer bölgeleri gibi ağzınız da çoğunlukla zararsız olan bakterilerle doludur. Ağzınız sindirim ve solunum yollarınızın giriş noktasıdır ve bu bakterilerin bazıları hastalıklara neden olabilir.

Normalde vücudun doğal savunması ve günlük fırçalama ve diş ipi kullanımı gibi iyi ağız sağlığı bakımı bakterileri kontrol altında tutar. Ancak uygun ağız hijyeni sağlanmadığı takdirde bakteriler, diş çürüğü ve diş eti hastalığı gibi ağız enfeksiyonlarına yol açabilecek seviyelere ulaşabilir.

Ayrıca dekonjestanlar, antihistaminikler, ağrı kesiciler, diüretikler ve antidepresanlar gibi bazı ilaçlar da tükürük akışını azaltabilir. Tükürük, yiyecekleri yıkar ve ağızdaki bakterilerin ürettiği asitleri nötralize ederek çoğalarak hastalığa yol açan mikroplardan korunmanıza yardımcı olur.

Çalışmalar, ağızdaki bakterilerin ve ciddi bir diş eti hastalığı ile ilişkili inflamasyonun bazı hastalıklarda rol oynayabileceğini göstermektedir. Diyabet ve HIV/AIDS gibi bazı hastalıklar da vücudun enfeksiyona karşı direncini azaltarak ağız sağlığı sorunlarını daha ciddi hale getirebilir.

“Şekerli yiyecek ve içecekleri sınırlandırmak. Günde iki kez dişlerinizi fırçalamak. Diş çürümelerini ve diş eti hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.”

diş-cürüğü

Diş eti hastalığı

Diş eti hastalığına genellikle dişlerinizde plak (bakteri) birikmesi neden olur. Diş eti hastalığının iki ana aşaması vardır: diş eti iltihabı ve periodontit.

Diş eti iltihabı erken diş eti hastalığıdır ve dişlerinizin üzerinde, özellikle de diş eti çizgisi çevresinde diş plağı oluştuğunda ortaya çıkar. Diş eti iltihabının belirtileri arasında diş etlerinde kanama, kızarıklık ve/veya şişlik yer alır.

Periodontitis, diş eti iltihabının tedavi edilmemesi durumunda ortaya çıkabilen ilerlemiş diş eti hastalığıdır. Diş etinin dişe birleşen kısmı zayıflar ve bakterilerin diş eti ile diş arasında sıkışıp kalmasına neden olur. Dişlerinize ve çene kemiklerinizi birbirine bağlayan yumuşak dokuya zarar vererek dişlerin gevşemesine neden olabilir.

Dikkat Etmemiz Gerekenler !

  • Herhangi bir sorunu erkenden çözmek için ağız sağlığı uzmanınıza düzenli kontroller yaptırın.
  • Ağız kanseri riskinizi azaltmak için sigarayı bırakın ve alkol alımını sınırlayın.
  • Spor yaparken veya antrenman yaparken yüzünüzü ve ağzınızı koruyun.

Çözüm Ortaklarımız

iş ortaklarımız
iş ortaklarımız-02
iş ortaklarımız-03
iş ortaklarımız-03
iş ortaklarımız-04
iş ortaklarımız-05

Bize mesaj gönderebilirsiniz.

×