Bursa Diş Tedavisi Hizmeti Nelerdir ?

Diş hekimlerimiz, genel kontroller ve kozmetik diş hekimliğinden diş implantları ve ağız cerrahisi gibi daha karmaşık tedavilere kadar her şeyi sağlar.

Ayrıca periodontistler (diş eti hastalıkları uzmanları), endodontistler (kompleks kök kanal uzmanları) ve gergin veya endişeli hastalarla başa çıkma konusunda oldukça deneyimli diş hekimleri de dahil olmak üzere uzman bakımı sağlıyoruz. Diş uzmanlarımızın eksik veya hasarlı dişler, diş eti hastalıkları ve size rahatsızlık veya endişeye neden olan sorunlar için en son tekniklerle gülümsemenizi geri kazandırmasına izin verin.

 

Dolgular, Kronlar ve Kaplamalar

Diş çürüğünüz, diş ağrınız veya hasarlı veya rengi değişmiş dişleriniz varsa, daha mutlu ve sağlıklı bir gülümseme elde etmenize yardımcı olabilecek bir dizi tedavi seçeneği vardır. Diş hekimi dolgular, kronlar veya kaplamalar önerebilir. 

Dişler, öncelikle şekerli yiyecek ve içeceklerin tüketilmesinden kaynaklanan fiziksel aşınma ve yıpranma veya diş çürümesi nedeniyle zarar görebilir. Diş hekiminizin önerdiği tedavi türü, dişlerinizdeki hasarın boyutuna ve hangi dişlerin etkilendiğine bağlı olacaktır. Diş hekiminiz seçenekleri sizinle tartışacak ve ihtiyaçlarınıza göre tedavileri planlayacaktır.

Dişlerimi neden restore etmeliyim?

Hasarlı dişleri restore etmek, dişin kalan sağlıklı kısımlarını gelecek için koruyarak daha fazla hasara ve çürümeye karşı korunmaya yardımcı olabilir.

Çürükleri, talaşları ve çatlakları onarmak da ağrıyı durdurabilir ve yeme ve içmeyi daha rahat hale getirebilir.

Ağız sağlığınıza şimdi yatırım yapmak uzun vadede size gerçekten yardımcı olabilir – diş hekiminize dolgularınkronların ve kaplamaların faydalarını sorun ve hangi seçeneğin sizin için doğru olduğunu anlayın.

Diş implantları

Eksik dişleri değiştirmek istiyorsanız, çünkü sizi bilinçli hissettiriyorlarsa, yiyecekleri ısırmakta veya çiğnemekte zorlanıyorsanız veya daha güvenilir bir düzeltme ile değiştirmek istediğiniz takma dişleriniz varsa, diş implantları uzun vadeli, doğal görünümlü bir çözümdür.

Diş implantı nedir?

Diş implantı, doğrudan çene kemiğinize yerleştirilen ve eksik diş kökünüzün yerini alan titanyum bir vidadır. Takıldıktan sonra, implantınızı çevreleyen kemik yavaş yavaş ona kaynaşacak ve implantı sıkıca yerinde tutacaktır.

Mevcut dişlerinizin rengine ve şekline uyan sahte bir diş (kuron) daha sonra implantın tepesine takılır ve size sabit bir çözüm ve doğal görünümlü bir gülümseme bırakır.

Kanal tedavisi

Diş hekiminiz, dişlerinizden birinin içinde iltihaplanma veya enfeksiyon varsa kanal tedavisi önerebilir.

Daha fazla hasar veya enfeksiyonu önlemek için dişin içini temizler ve doldururlar. Kanal tedavisi dişinizi çekilme zorunluluğundan kurtarabilir.

Kanal tedavisi nedir?

Dişlerinizin, onları çene kemiğinize sabitleyen ‘kökleri’ vardır. Dişlerinizin her birinin içinde pulpa adı verilen kan damarları ve sinirlerin bir karışımı vardır. Pulpa, pulpa odası adı verilen bir boşluğun içine oturur ve bu, dişin köklerine kadar uzanır. Kök içindeki pulpa odasına kök kanalı denir.

Kanal tedavisine neden ihtiyaç duyulur?

Dişiniz hasar görürse, bakteriler içine girebilir. Bu tahrişe, ağrıya ve şişmeye neden olur. Dişin içindeki pulpa enfekte olursa, bu kök kanalının içindeki pulpaya yayılabilir.

Kanal tedavisinin amacı, hasarlı pulpayı çıkararak ve enfeksiyonu tedavi ederek dişinizin çekilmesini önlemektir.

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle kanal tedavisine ihtiyacınız olabilir:

  • Şiddetli diş çürüğü
  • Dişte tekrarlanan diş tedavisi
  • Çatlak bir diş
  • Kırık bir taç
  • Çatlak veya gevşek dolgular
  • Diş eti hastalığı
  • Ağzınıza darbe gibi bir yaralanma

Enfeksiyon tedavi edilmezse, daha fazla yayılabilir ve irin toplanması olan apseye neden olabilir. Bu ağrılı, hassas olabilir ve dişinizin ve çenenizin etrafında şişmeye neden olabilir.

Bazen dişiniz diğer dişlerinizden daha koyu renkli görünebilir, bu da dişinizin içindeki sinirin öldüğü veya ölmekte olduğu anlamına gelir.

Diş ağrısı yaşıyorsanız veya kanal tedavisi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, diş hekiminize başvurun. Birleşik Krallık’ta size yardımcı olmaktan mutluluk duyacak 400’den fazla diş hekimliği muayenehanemiz var.

Kanal tedavisi acıtır mı?

Kanal tedavisi ağrılı değildir. Tedavi sırasında genellikle lokal anestezi kullanılır ve dolgu yaptırmaktan farklı hissettirmemelidir.

Kanal tedavisi yaptırma konusunda özellikle gergin hissediyorsanız, sizi rahatlatabilmeleri için diş hekiminize bildirin. Muayenehanelerimizin çoğu, tedaviniz sırasında sizi rahatlatmaya yardımcı olmak için diş sedasyonu da sunar.

Kanal tedavisine nasıl hazırlanmalıyım?

Kanal tedavisi genellikle diş hekimi tarafından yapılır. Ancak dişinizin tedavisi zorsa, diş hekiminiz sizi bir endodontiste yönlendirebilir. Bu, kanal tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir diş hekimidir.

Diş hekiminiz sizi muayene edecek ve yaşadığınız ağrı da dahil olmak üzere semptomlarınızı soracaktır. Ayrıca size tıbbi geçmişinizi ve dişlerinizde daha önce uyguladığınız tedavileri de sorabilirler.

Bunun yanı sıra diş hekiminiz dişinizin röntgenini çekecektir. Bu, hangi dişin ağrıya neden olduğunu ve tedaviye ihtiyaç duyduğunu ve herhangi bir enfeksiyonun ne kadar yayıldığını göstermeye yardımcı olabilir. Röntgen, diş hekiminizin dişinizin kanal tedavisi için çok fazla hasar görmediğinden emin olması için gereklidir.

Bazı kanal tedavileri tek bir randevuda tamamlanabilse de, çoğu diş hekiminizle iki veya daha fazla seansta yapılır.

Kanal tedavisinin alternatifleri nelerdir?

Kanal tedavisi, dişleri kurtarmak için kullanılır ve sağlıklı, doğal bir gülümsemeye sahip olmanızı sağlar. Kanal tedavisinin alternatifi, enfeksiyon kendi kendine iyileşmeyeceği için dişin tamamen çıkarılmasıdır.

Diş hekiminiz her zaman doğal dişinizi elinden geldiğince kurtarmaya çalışacaktır, ancak ağır hasar görmüşse veya tedaviden sonra dişinizin iyileşmesini engelleyen ciddi diş eti hastalığınız varsa dişinizi çektirmenizi önerebilir.

Kanal tedavisinden sonra iyileşme ne kadar sürer?

Lokal anesteziden sonra, hissin çenenize ve yüzünüze geri gelmesi birkaç saat sürebilir. Bölgeyi çarpmamaya veya çarpmamaya özellikle dikkat edin. Anestezinin etkisi geçtikten sonra ve önümüzdeki birkaç gün boyunca herhangi bir rahatsızlığa yardımcı olması için parasetamol ve ibuprofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesicileri alabilirsiniz. İşlemden sonra işinize geri dönebileceksiniz.

Bölgede hafif bir hassasiyet olabilir, ancak bu genellikle sadece kısa bir süre sürer. Dişinizin etrafındaki alan da şişmiş ve morarmış olabilir. Bu, tedavinizden sonraki iki hafta içinde iyileşmelidir.

Diş hekiminizi bir sonraki ne zaman görmeniz gerektiği, tedavinizin nedenlerine ve prosedürün nasıl gittiğine bağlı olacaktır. Diş hekiminiz, dişin iyi iyileştiğinden emin olmak için sizden daha fazla röntgen ve kontrol yaptırmanızı isteyebilir.

Takma Dişler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Takma dişler, eksik dişleri değiştirmenin güvenilir ve etkili bir yoludur. Tekli veya çoklu takma dişleri taşıyan çıkarılabilir plastik veya metal çerçevelerdir. Eksik dişleri takma dişlerle değiştirmeyi seçerseniz, ağzınızın boyutuna ve şekline uyacak şekilde özel olarak üretilecek ve mümkün olduğunca doğal görünmelerini ve görünmelerini sağlayacaktır.

Takma dişler ve ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, size tavsiyelerde bulunmaktan ve sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyacaklardır.

Tam ve parsiyel protezler arasındaki fark nedir?

Kaç dişinizin eksik olduğuna bağlı olarak, tam veya kısmi bir proteziniz olabilir. Köprü takılmasını beklerken geçici bir bölümlü proteziniz de olabilir.

Tam protez, diş etlerinin üzerine oturan çıkarılabilir bir akrilik taban veya plakadır. Bunun üzerine, mümkün olduğunca doğal görünecek şekilde yapılacak bir dizi hazırlanmış akrilik diş bulunur. Bu, orijinal dişlerinizin yerini alır.

Boşluğun her iki tarafındaki dişlere kısmi bir protez takılır ve bir veya birkaç eksik dişin yerini alır. Ayrıca dişlerinizdeki boşlukları doldurmak için köprüye alternatif olarak da kullanılırlar. Parsiyel protezler, plastik veya metalden yapılmış bir taban plakasına sahip olabilir. Metalden yapılanlar daha güçlü ve daha hafiftir, ancak daha pahalıdır.

Protezlerin faydaları nelerdir?

Eksik dişleriniz varsa, görünüşünüzü etkileyebilir ve konuşmanızı daha az net hale getirebilir, bu da güveninizi etkileyebilir. Protezler tekrar güvenle gülümsemenize yardımcı olabilir ve daha rahat yemek yemenize ve daha net konuşmanıza yardımcı olarak günlük yaşamınızı iyileştirebilir.

Eksik dişleri değiştirmek, ısırma şeklinizle ilgili herhangi bir sorun düzeltilebildiğinden ve çürümeye yol açabilecek boşluklar doldurulduğundan, kalan dişlerinizi sağlıklı tutmanıza da yardımcı olabilir.

Protez yaptırmanın dezavantajları nelerdir?

Protezlerden gerçekçi beklentilere sahip olmak önemlidir. Protezler çıkarılabilir, eksik dişler için kalıcı, sabit bir çözüm değildir. Onlara alışmak zaman alacaktır ve başlangıçta biraz rahatsız hissedebilirler. Diş hekiminiz, yeni protezlerinizi taktıktan bir hafta sonra uygunluğu kontrol etmek ve gerekli ayarlamaları yapmak için bir kontrol randevusu planlayabilir. Takma dişleriniz alıştıkça daha güvenli hissetmeye başlamalıdır.

Genel olarak, diş hekimleri geceleri protez takmamayı tavsiye eder. Ancak diş hekiminiz, alışmanıza yardımcı olmak için ilk bir veya iki hafta boyunca gece ve gündüz takmanızı önerebilir.

İlk başta bazı kelimeleri telaffuz etmekte zorlanabilirsiniz, ancak bu genellikle zamanla düzelir. Pratik yapmak için yüksek sesle okumayı deneyin.

Yeni protezlerle yemek yemeye alışmak biraz zaman alabilir, bu nedenle yumuşak yiyeceklerle başlamak en iyisidir. Ağzınızın her iki tarafını aynı anda kullanmaya çalışın. Bu, protezlerinizi yerinde tutmanıza yardımcı olacaktır.

Takma dişlerinize bakmanız ve bakımını yapmanız gerekir. Dikkat edilmezse kırılgan hale gelebilirler. Yaşlandıkça yüz yapınız değişir, bu da takma dişlerinizi düzgün bir şekilde oturacak şekilde ayarlamanız gerekebileceği anlamına gelir. Ancak, ne kadar iyi bakıldığına bağlı olarak beş ila sekiz yıl arasında sürmelidirler.

Protezlerin alternatifleri nelerdir?

Hareketli protezlere alternatifler şunları içerir:

  • Köprüler – mevcut doğal dişlere sabitlenen takma dişler
  • Diş implantları – doğrudan çene kemiğinize sabitlenen bir titanyum implantın üzerine takılan takma dişler

Sizin için en iyisi, eksik diş sayısına bağlıdır. Ayrıca hangi dişlerin eksik olduğuna ve kalan dişlerinizin ve diş etlerinizin durumuna da bağlıdır.

Diş hekiminiz hangi seçeneğin sizin için en iyi olduğuna karar vermenize yardımcı olacaktır. Takma dişler ve köprüler genellikle NHS’de mevcuttur (belirli bir ücret ödemeniz gerekse de), ancak diş implantları genellikle değildir.

Protezler nasıl takılır?

Diş proteziniz sadece sizin için tasarlanacaktır. Diş hekiminiz, tam oturduğundan emin olmak için protez yapılmadan önce diş macunu ile bölgenin ölçüsünü alacaktır. Ağzınızın ölçüsü ve hassas ölçümleri, protezlerinizi mümkün olduğunca doğal hissettirmek ve görünmelerini sağlamak için doğru boyut ve şekilde inşa edecek bir diş teknisyenine verilecektir.

Protezinizi taktırmadan önce daha fazla dişinizi çektirebilirsiniz. Bu, tam bir protez setinin takılmasına izin vermek veya diğer dişlerinizin zaten kurtarılamayacak kadar çürük veya gevşek olması olabilir. Hemen ardından tam protez taktırabilirsiniz veya diş hekiminiz diş etlerinizin birkaç aya kadar iyileşmeye bırakılmasını önerebilir. Bu, protezlerin daha iyi oturduğu anlamına gelebilir. Takma dişlerinizi hemen taktırırsanız, uyumu iyileştirmek için daha sonra ayarlanması gerekebilir. Diş hekiminiz hangi seçeneğin sizin için en iyi olduğuna karar vermenize yardımcı olacaktır.

Tavsiye Edilen Yazılar