Skip to content

ORTODONTİ

Ortodontist ünvanına sahip kişiler, diş ve yüz düzensizliklerinden şikayetçi olan kişilerin teşhis ve tedavi alanında uzmanlaşmış diş hekimleridir. Ortodonti kelimesinin Türkçe karşılığı “düzgün dişler” anlamındadır. Ancak aklınıza direk olarak diş çarpıklıkları ve eğrilikleri gelmesin, çünkü ortodonti alt ve üst çenedeki uyumsuzluk larıda kapsayan geniş bir alandır. Çene kısmının yanı sıra dudak ve damak yarıkları, çiğneme fonksiyonu ve çene eklemi şikayeti bulunan kişilerin de çözümünü kapsamaktadır.

ORTODONTİK TEDAVİ NEDİR?

Bursa ortodonti alanında en iyi hekimler listesinde yer alan Doç. Dr. Ahmet Yalçın Güngör ortodontik tedavi nedir? Sorusunu açıklıyor; 

Çapraz kapanış : Normal durumlarda ağız kapandığında üst dişler, alt dişlere oranla biraz daha önde olmalıdır. Ancak bu durumun tam tersi görülüyorsa, alt dişler – üst dişlerin biraz önünde duruyorsa bu duruma çapraz kapanış adı verilmektedir. Kesinlikle ortodontik tedavi gerekir.
-Ön dişlerin normalden daha fazla dışarı çıkık durması nedeniyle dudakların birleşmemesi de ortodontik tedaviyi ilgilendirmektedir.
-Doğuştan veya dış etkenlerden dolayı değişen diş yapısı da ortodonti alanını ilgilendirmektedir. Örnek verecek olursak; Dişlerin çok fazla aralıklı dizilmesi diyebiliriz.
4 Yaşını geçen çocuk ve bebekler hala parmak yada yalancı emzik kullanıyorsa ortodonti uzmanına danışmanızı öneriyoruz.

Doç. Dr. ortodontist-Ahmet Yalçın GÜNGÖR

Doç. Dr. Ahmet Yalçın GÜNGÖR

Bursa-ortodonti-tedavisi

ORTODONTİST KİMDİR?

Öncelikle diş hekimliği fakültesinden mezun olup diş hekimi ünvanını kazandıktan sonra, Ortodonti anabilim branşında uzmanlık veya doktora icra eden kişilere “ortodondist” ünvanı verilir/denir.

ORTODONTİK TEDAVİ DİŞLERİMİN YERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR Mİ? 

Evet. Ortodontik tedavi ile kişinin diş çapraşıklıkları ve aralıkları kolayca düzeltilebilir. Hayalindeki doğru ve sağlıklı bir gülümseyi elde ederek dış görünüş açısından da başarı sağlanabilir.

NEDEN ÇAPRAŞIKLIK OLUYOR?

Ortodontik bozuklukların nedenlerinde kalıtımsal faktörlerin görevi olduğu şeklinde etken daha oldukça çevresel faktörlerdir.Ek olarak çocuklarda sık görülen bademcik, geniz eti sıkıntıları da zamanında müdehale edilmezse çene yüz sisteminde kalıcı bozukluklara neden olmaktadır.

BU YAŞTAN SONRASINDA DİŞLERİM DÜZELİR Mİ? ERİŞKİNLER DE ORTODONTİK TEDAVİ OLABİLİYOR MU?

Evet. Erişkinlerde ortodonti tedavisi olabilirler. Doğru hekim ile 7’den 70’e dişleri hareket ettirebilmek mümkündür ancak erken teşhisin de önemli olduğunu vurgulamak isteriz.

ORTODONTİDE İDEAL YAŞ NEDİR?

Genellikle dişsel bozuklukların tedavisi için ideal yaş süt dişlerinin değişiminin tamamlanmak suretiyle olduğu, köpek dişlerinin değişiklik zamanı olan 10-12 yaş civarıdır. sadece bazı çeneleri ilgilendiren problemlerde ve fena alışkanlıkların bırakılmasında erken tedavi büyük ehemmiyet taşır. O yüzden fissür koruyucuların uygulanmış olduğu 6-7 yaş civarında diş hekiminizden bir ortodontist konsultasyonu kesinlikle istemelisiniz..

bursa-ortodonti-uzmani-ortodontist
metal-braket-dis-teli-ortodonti

ORTODONTİK TEDAVİYE İHTİYACIM BULUNDUĞUNU NASIL ANLAYACAĞIM?

Ortodontik kontrol, öncelikle ortodontist tarafından dişlenmenin başladığı 6. ve 7. yaşlarda yapılır. Bir sonraki kontrol ve bakımlar diş hekimlerimiz tarafından yapılır. 10 veya 12 yaş aralığında olan çocuklar için hekimler uygun gördüğü takdirde ortodontist konsültasyonu isteyebilmektedir. Ayrıca şunuda eklemek isteriz; Erişkin yaşlarda gerekli görülen durumlarda protetik tedavi olarak adlandırılan yardım amaçlı veya güzel duyu amaçlı ortodonti tedavisi gerçekleştirilebilir.

Çözüm Ortaklarımız

iş ortaklarımız
iş ortaklarımız-02
iş ortaklarımız-03
iş ortaklarımız-03
iş ortaklarımız-04
iş ortaklarımız-05
sizi arayalım
×